BARANYA-VÍZ Zrt.
Találatok a keresett szóra:
""
Előző Következő
Hírek
Komló város ellátatlan területeinek szennyvízelvezetése és a szennyvíztisztító telep korszerűsítése (2017-04-26)
Komló város ellátatlan területeinek szennyvízelvezetése és a szennyvíztisztító telep korszerűsítése "Komló Város ellátatlan területeinek szennyvízelvezetése és a szennyvíztisztító telep korszerűsítése" pályázat Az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. és Komló Város Önkormányzata konzorciumi megállapodása alapján, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felhívására benyújtott és támogatásban részesített KEHOP-2.2.1-15-2015-00013 kódszámot viselő, ,,Komló város ellátatlan területeinek szennyvízelvezetése és a szennyvíztisztító telep korszerűsítése" című projekt 751,38 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós, valamint 344,18 millió forint központi költségvetési forrásból valósul meg. A beruházás egyrészt a város hét helyszínén (Attila utca, Dugovics T. utca, Hunyadi J. utca, Bocskai l. utca, Esze T. utca, Kis J. utca, Bajcsy Zs. - Sóstó utca) a hiányzó szennyvízcsatorna hálózat kiépítését foglalja magába, ezen kívül sor kerül a meglévő szennyvízhálózat egy szakaszának e felújítására. A projekt másik részének keretében a közel 30 éve üzemel szennyvíztisztító telep korszerűsítése zajlik majd. A projekt nyitórendezvényére 2017.04.27.-én kerül sor. Bővebben
Csollák István vezérigazgató szakmai elismerése (2017-02-22)
Csollák István vezérigazgató szakmai elismerése

Csollák István vezérigazgató
munkásságáért a Magyar Víziközmű Szövetség
"Víziközmű Ágazatért Érdemérem"
elismerését kapta 2017. március 22.-én
a Víz Világnapja tiszteletére rendezett központi ünnepségen.

Csollák István 1985. óta fáradhatatlanul dolgozik a közműves víz- és csatornaszolgáltatás területén. Elsőszámú vezetőként végig közreműködött Baranya megye víziközművel rendelkező településeinek üzemeltetési rendszerének kialakításában. A víziközművek önkormányzati tulajdonba adásakor tevékeny részt vállalt a Baranya megyei Vízmű Vállalat által üzemeltetett területek zökkenőmentes üzemeltető váltásában. Később az üzemeltetési feltételek törvényi szabályozása után kiemelkedő szerepet játszott abban is, hogy a volt Baranya Megyei Vízmű Vállalat által üzemeltett települések jelentős részén jelenleg a BARANYA-VÍZ Zrt.
Ismét csatornaépítés Harkányban (2017-02-07)
Ismét csatornaépítés Harkányban A munkaterület átadásával megkezdődtek Harkányban a Ságvári üdülőtelep szennyvízcsatorna építésének munkálatai. A létesítmény tervezése és kivitelezése az utcában élő vagy üdülővel rendelkező tulajdonosok kezdeményezésére, Harkány Város Önkormányzatának beruházásában fog megvalósulni, melyhez az érintett területen lévő ingatlanok tulajdonosai is hozzájárultak. A kivitelezést Baranya-víz Zrt valamint a Wolfbau Team Kft. szakemberei végzik el. A munkálatok során mintegy 400 m gerincvezeték kerül lefektetésre 18 db tisztító és ellenőrző aknával, elkészítésre kerül 71 db házi bekötés és 1 db közterületi szennyvízátemelő. Az elkészült hálózat a Ságvári utcában már meglévő szennyvízcsatorna hálózathoz fog csatlakozni, míg az átemelő vezérlése a harkányi szennyvízátemelők egységes folyamatellenőrző és irányító rendszeréhez fog kapcsolódni. A munkák az időjárás függvényében fognak megvalósulni, melynek ideje alatt kérjük a lakosság valamint az ide látogatók türelmét és megértését.
Támad a fagy (2017-01-16)
Támad a fagy A Baranya-víz Zrt. területén az év eleji szokatlanul hideg időjárás következtében eddig több mint 300 vízmérő fagyott el. Ez a vízmérőben okozott káron felül, sok esetben kihat az egész település vízellátására, hiszen az elfolyt víz hiányzik a rendszerből, és főleg kisebb településeken nyomásesések és időlegesen vízhiányok is jelentkezhetnek. Kérjük, Ön is gondoskodjék a vízmérő és a kényes, hidegnek kitett helyeken lévő vezetékek fagy elleni védelméről! A védekezésnek különösen a télen nem használt nyaralóknál, hétvégi házaknál van jelentősége. Ilyenkor célszerű elzárnia a főcsapot (ami persze egy nyári távollét esetében is bölcs dolog), leengednie a vízleeresztő csapot, víztelenítenie a belső hálózatot. Ha mindezeket nem teszi meg, és a vezetékek, berendezések sajnos tényleg szétfagynak, nem csak a javítás, hanem az elfolyt víz ára is terhelni fogja a pénztárcáját, hiszen a fagy elleni védekezés a fogyasztó feladata! Kérjük, ne feledkezzen meg a védekezésről, ne akkor kelljen erre gondolnia, majd ha fagy...
Megsüllyedt főgyűjtő akna és környezetének helyreállítása (2017-01-09)
Megsüllyedt főgyűjtő akna és környezetének helyreállítása Megkezdődött Harkány terehegyi városrészén a megsüllyedt főgyűjtő akna és környezetének helyreállítása. 2016 év Karácsonya előtt eddíg ismeretlen okból megsüllyedt Petőfi utca és Széchenyi tér sarkán lévő csomópont. A csomóponton keresztül csatlakozik a városi hálózathoz a településrész 80%-a. A meghibásodás következtében az szennyvízátemelő berendezései is károkat szenvedtek. Az ünnepek után megindult ideiglenes üzemeltetés előkészítése, amivel párhuzamosan a konkrét kivitelezés is elkezdődik a vákumos talajvízszint süllyesztéssel és az ideiglenes áramvételezések kiépítésével. A munkálatok ideje alatt a szennyvízek elvezetését folyamatosan biztosítjuk az átemelő helyreállításával és két ideiglenes átemelő berendezés telepítésével. Szükség esetén az el nem vezethető szennyvízeket szippantó autóval elszállítjuk.

A munkálatok ideje alatt kérjük a lakosság türelmét és megértését.
‹‹   ...  22  23  24  25  26   ››